Malzemeler
-
4 adetorta boy uskumru
-
1 adetorta boy kuru soğan
-
8 adetcherry domates
-
1 adetorta boy limon
-
2 dişsarımsak
-
2 dalbiberiye
Sosu için:
-
1 adettaze sıkılmış limon suyu
-
1 adettaze sıkılmış portakal suyu
-
5 yemek kaşığızeytinyağı
-
1/2 tatlı kaşığısumak
-
1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
-
1 çay kaşığıtuz
Pişirme Önerisi
Defne yaprağı, kişniş tohumu gibi arzu ettiğiniz baharatları sos karışımına ekleyebilir, fırın tepsisinin tabanına ince bir kat patates döşeyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
-
Uskumru balıklarını temizleyip bol suda durulayın. Fazla sularını kağıt havlu yardımıyla aldıktan sonra tepsiye dizin.
-
Kuru soğanı yarım ay şeklinde kesin. Uç kısımlarını kestiğiniz limonu ince ince dilimleyin. Sarımsakları ayıklayıp bütün olarak bırakın. Kuru soğan parçaları, sarımsak, çeri domates, biberiye ve limon dilimlerini fırın tepsisine alın.
-
Sos için taze sıkılmış limon ve portakal suyunu; zeytinyağı, sumak, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla karıştırdıktan sonra balıkların üzerine gezdirin.
-
Üzerini yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Hafif kızarmaları için; yağlı kağıdı kaldırıp 10-15 dakika daha pişirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Fırında uskumruyu arzuya göre soğuk olarak da servis edebilirsiniz.
Leave A Comment