• Fearture

    Hesaplı Alışveris

    Hesaplı ve Uygun Fiyat Garantisi

  • Support

    Kalite Standardı

    Dünya Standartlarında Üretim

  • Shipping

    Ücretsiz Sevkiyat

    Toplu Alımlarda Adresinize Teslim

  • Mauris

    Müşteri Memnuniyeti

    Türkiye Geneli Referanslarımız

Kalamar Tava ve Tarator Sos

Write By: uysal Published In: Yemek Tarifleri Created Date: 2017-09-26 Hits: 1127 Comment: 0

Balık sofralarının en çok istek alan sıcak başlangıcı, tarator sosu ile bir lezzet klasiği kalamar tavayı, ayıklaması dahil tüm püf noktalarıyla hazırlamayı öğreniyoruz.

Malzemeler

 

  • 1 adet
    bütün kalamar
  • 1 şişe
    maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı
    toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı
    karbonat
  • 1/4 çay kaşığı
    tuz

Tarator sos için:

  • 2 dilim
    bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı
    ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı
    süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı
    limon suyu
  • 2 diş
    rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz

Kızartmak için:

  • 3 yemek kaşığı
    un
  • 2 su bardağı
    ayçiçek yağı

Püf Noktası

Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilir, vaktiniz varsa kalamarları marine karışımında bir gün kadar bekletebilirsiniz.Tarator sosun yapımında katı durumda olan süzme yoğurt yerine arzuya göre mayonez kullanabilirsiniz.Karışımda bekleyen kalamarları sertleşmemesi için durulamadan una buladıktan sonra kızartın.

Pişirme Önerisi

Pişirme işlemini fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

 

  1. Bütün halde satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın.

  2. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.

  3. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın.

  4. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.

  5. Hazır durumda olan kalamarı arzu ettiğiniz kalınlıkta halka halka doğrayın.

  6. Kalamarları; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyunu ekledikten sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

  7. Bu esnada kalamar tavanın olmazsa olmazı tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içi ile birlikte mutfak robotunda çekin.

  8. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

  9. Marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, durulamayın. Unu düz bir servis tabağına alın. Suyu süzülen kalamarların her bir tarafını una bulayın.

  10. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Una buladığınız kalamarları, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakması için 5 dakika kadar kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kalamarları servis tabağına alın.

  11. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu ile birlikte servis edin. Sıcak bir başlangıç, atıştırmalık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Tags:

Leave A Comment

Captcha