Hesaplı ve Uygun Fiyat Garantisi
Dünya Standartlarında Üretim
Toplu Alımlarda Adresinize Teslim
Türkiye Geneli Referanslarımız
Kefal balığı, has kefal, sarıkulak kefal, Amuderya kefali, altınbaş kefal, mavi kefal, topan kefal, gibi birçok türün genel ve ortak adıdır. Mugilidae familyası üyesi olan bu türler genel olarak biri birine çok benzer ve küçük farklarla ayrılır.
Vücutları başa kadar uzanan iri pullarla tamamen örtülüdür. Yandan hafifçe basık olsa da genelde yuvarlak bir vücuda sahiptirler. Birçoğu dişsiz olup pek azında gelişmemiş dişlere rastlanır.
Yanal çizgiye sahip olmayan kefal balığı, sırtında biri birinden oldukça uzak sayılabilecek iki dorsal yüzgeç bulundurur.
Kefal balığı çoğunlukla alglerle beslenir ve bazıları küçük zooplanktonları da yer. Sürü halinde ve kimi zaman sığ sularda dolaşır.
Özellikle haliç ve nehir ağızları kefal balıklarının sıklıkla bulunduğu yerlerdendir. 3-4 yaşında üreme olgunluğuna gelen kefal balığı, denize 1-2,5 milyon arasında yumurta bırakır. Yaşam döngüsü içerisinde kimi zaman bir tatlı su fazı bulunsa da birçok birey için bu bir zorunluluk teşkil etmez.
Kefal balığı için bugüne dek bildirilen maksimum boy 120 cm ve maksimum ağırlık 12 kg’dır. Ortalama boy genellikle 40-50 cm olarak kabul edilir. 16 yaşına kadar yaşamış olan kefal balığı türünün en yaşlısına örnek olarak rapor edilmiştir.
Bu arada yine balıkların yasal avlanma boyundan söz etmeyi ihmal etmeyelim. Ülkemizde Amuderya kefali (Mugil Soiuy) için yasal avlanabilir boy 35 cm, has kefal (Mugil cephalus) ve sarıkulak kefal (Liza aurata) için yasal avlanabilir boy ise 30 cm’dir. Diğer tüm kefal türleri için asgari boy 20 cm olarak belirlenmiştir.