• Fearture

    Hesaplı Alışveris

    Hesaplı ve Uygun Fiyat Garantisi

  • Support

    Kalite Standardı

    Dünya Standartlarında Üretim

  • Shipping

    Ücretsiz Sevkiyat

    Toplu Alımlarda Adresinize Teslim

  • Mauris

    Müşteri Memnuniyeti

    Türkiye Geneli Referanslarımız

Ton Balıklı Makarna

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Yemek Tarifleri Hits: 689 Comment: 0

Makarnanın hemen hemen herkes tarafından sevildiği malumunuz.

Peki ya balık? Balık ile arası hoş olmayan çocuk ve yetişkinler için hazırladığımız soslu ve lezzetli, pratik bir ton balıklı makarna tarifi var sırada.

Orkinos

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 828 Comment: 0

Yaz mevsiminde Karadeniz’den başladıkları yolculuğu Marmara, Ege ve Akdeniz’le tamamlayan orkinos, diğer adıyla ton balığı, 100-150 kg başlayan ağırlıkları, 4 m boylarıyla iri balıklarımızdan. Hafif pembe eti konserve olarak da tüketilebildiğinden tüm yıl sofralarda olan orkinos, mart ile ağustos ayları arasında ürer.

Midye Dolma

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Yemek Tarifleri Hits: 613 Comment: 0

Vazgeçilmez sokak tadı midye dolmayı eve taşıdık. Doğru seçilmiş ve iyi bir şekilde temizlenip tek tek hazırlanmış midyeleri, midye dolma tarifinde kullandık.

Limon suyu ve iç pilava hayat veren kuru baharatlar ağız sulandırmaya yetiyor da artıyor. Bahisler açılsın.

Mezgit

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 677 Comment: 0

Marmara ve Karadeniz’de bol yetişen mezgit, derin sularda yaşayan, 20-40 cm boyunda lezzetli bir balık. Tüm sene bolca bulunan mezgit, ülkemizde en çok tüketilen balıklardan.

Lüfer

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 681 Comment: 0

Karadeniz ve Ege arasında dolaşan lüfer, büyürken çeşitli isimler alır. 10 cm defneyaprağı, 15-18 cm çinekop, 18-25 cm sarıkanat, 28-35 cm lüfer, 35 cm’den büyük olanlara kofana ismini alıyor. Sonbahar ve kış aylarında en lezzetli oldukları mevsim. Bahar ve yaz mevsiminde üredikleri için bu mevsimlerde avlanmalı da yasak.

Levrek

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 680 Comment: 0

İri pullarla süslü bu balığın evi Güney Ege ve Akdeniz. Kendi içinde 12 türe ayrılan levreğin boyu 1 m’ye kadar ulaşabilir. Boyu 18 cm olana kadar avlanması yasak olan levrek, ağustos ile mayıs ayları arasında günde en fazla 5 kg avlanabiliyor.

Lagos

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 539 Comment: 0

Akdeniz’in en lezzetli balıklarından. Beyaz etli bu balığın boyu 1 m’ye kadar ulaşabilir. Ağustos ve eylül aylarında balık menülerinde ilk sırayı alıyor.

Kolyoz

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 489 Comment: 0

Ülkemizin tüm denizlerinde yaşasa da gönlü Marmara’da olan bu balık temmuz ve ağustos aylarında ürer. En lezzetli olduğu zamansa eylül ayı. Tatlı sularda da özel olarak yetiştirilebiliyor.  

Kırlangıç

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 510 Comment: 0

Marmara’nın yerli balığı kırlangıç, 25-30 cm uzunluğunda. Lezzetli ve çok tüketilen bir balık. Ocak ile eylül ayları arasında tüketilebilir.

Kılıç

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 523 Comment: 0

Akdeniz ve Ege’de yıl boyunca, Karadeniz’de ise yaz aylarında görülen bu balık pembemsi ve yumuşak etiyle tercih sebebi. Her mevsimde yenilebilse de en lezzetli olduğu aylar eylül ile şubat arası. 

Kefal

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 548 Comment: 0

Üreme mevsimi yaz ayları olan pullu ve çok hızlı bu balık, kış aylarında beyaz ve lezzetli etiyle sofraların vazgeçilmezi… 30-50 cm boyuyla denizlerin diplerinde yaşayan kefal, ülkemizin tüm denizlerinde yetişiyor.  

Kalkan

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Balıklar ve Balık Türleri Hits: 582 Comment: 0

Atlas Okyanusu’nu seven, yassı vücuduyla dikkat çeken kalkan ülkemiz denizlerinin tümünde görülüyor. Bir dip balığı olan kalkan, tüm yıl yenilebilir. Ancak en lezzetli olduğu aylar şubat ve mart… 

Kalamar Tava ve Tarator Sos

Created By : 26-Sep-2017 Write By: uysal Published In: Yemek Tarifleri Hits: 1025 Comment: 0

Balık sofralarının en çok istek alan sıcak başlangıcı, tarator sosu ile bir lezzet klasiği kalamar tavayı, ayıklaması dahil tüm püf noktalarıyla hazırlamayı öğreniyoruz.